Sesiunea ”DCFTA INFO BUSINESS: Întreabă expertul” la Orhei

sem050618 (8)Filiala Orhei a Camerei de Comerț şi Industrie a RM  la  data 5 iunie 2018 în parteneriat cu Ministerul Economiei  a  desfăşurat sesiunea de dezbateri şi instruire în beneficiul mediului de afaceri local: ”DCFTA INFO BUSINESS: Întreabă expertul”

Cuvînt de salut a fost oferit Preşedintelui de Raion dl.GOLUB Tudor, care a mulţumit experţilor prezenţi la acest eveniment şi agenţilor economici pentru prezenţă şi dorinţa de a fi în pas cu ultimele schimbări ce au parvenit în Legislaţie cît şi faptul de a dezvolta afacerile din raion spre orientarea produselor autohtone spre export.

O scurtă introducere despre Proiectul UE Vizibilitate şi Comunicare pentru Acordul de Asociere DCFTA a fost relatată de dna.  RALUCA Costache, lider de echipă al proiectului UE.

Moderatorul proiectului dl. Andrei Crigan (Partener, Gateway& Partener), a relatat agenţilor economici despre exportul în Uniunea Europeană, cît şi la ce trebuie să atragă atenţia companiile atunci cînd sunt la etapa de a exporta produsele din Republica Moldova.

Sesiunea a cuprins două paneluri de discuţii la care experţii din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Serviciul Vamal, ANSA, AGEPI, Agenţia pentru Servicii Publice, BERD, Camera de Comerţ şi Industrie a RM, Livada Moldovei e.t.c, la care au răspuns la toate întrebările şi problemele cu care se confruntă mediul de afaceri.

Dl.COLUN Vitalie- director al  Filialei Orhei Camerei de Comerţ şi Industrie a RM a expus pe larg serviciile prestate de către  Cameră şi suportul cu care venim în întîmpinarea agenţilor economici şi mediului de afacere.

La eveniment au participat circa 78 agenţi economici din raza de acoperire a Raionului Orhei,care au participat activ  la runda de întrebări şi discuţii

 Evenimentul are ca scop informarea, consilierea și formarea companiilor locale pentru a spori înțelegerea și pentru a permite valorificarea oportunităților și soluționarea provocărilor implicate de AA / DCFTA (Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană).

 

Distribuie acest articol: