Masa rotundă ,,Oportunitățile oferite de învățământului dual în formarea cadrelor muncitorești calificate”

CCI a RM  Filiala Orhei la data de 14.12.2017 a organizat  masa rotundă  cu tematica: ,,Oportunitățile oferite de învățământului dual în formarea cadrelor muncitorești calificate” la care au participat 25 participanți din teritoriu.

Cuvânt de salut   a fost oferit dl Vitalie COLUN, directorul filialei Orhei, care a vorbit despre implimentarea proiectului învățămîntului dual în municipiul Orhei și planurile de viitor în ceea ce privește registru de evidență a întreprinderilor, care sunt deja acreditate  de către Ministerul Învățămîntului și puse la evidența CCI a RM.

La eveniment a fost prezent dl BÎLBA Mihai, vice-președinte a CCI a RM, care le-a vorbit participanților despre rolul și  responsabilitățile CCI RM în organizarea și desfășurarea învățământului dual în Republica Moldova.

Bune practici în domeniul ,, Învățământului Profesional Tehnic în sistem dual” experienţa germană şi aplicabilitate în contextul Republicii Moldova cît și proiectul ”Reforma Structurală în Învățământul Profesional Tehnic, relatat de dna COTICI Victoria, consultant GIZ/VET.

Evenimentul s-a finalizat cu  runda  de întrebări și  discuții referitor la  planurile de realizare de mai departe.

Distribuie acest articol: