Întâlnirea de lucru a președintelui CCI a R.Moldova cu antreprenorii

DSCN8487 Marți, 13 decembrie, Sergiu Harea, președintele CCI a R.Moldova a avut o întâlnire de lucru cu circa 40 de antreprenorii din raioanele Rezina, Criuleni, Șoldănești, Orhei, Telenești, Dubăsari și Rîbnița.

Scopul vizitei președintelui a fost dezvoltarea și consolidarea relațiilor de colaborare dintre CCI și mediul de afaceri din regiune.

Conform președintelui Camerei de Comerț și Industrie, CCI este interesată de dezvoltarea comerțului autohton și sprijină mediului de afaceri din regiune, reușind să realizeze în perioada anului 2016 mai multe activități cu implicarea agenților economici (târguri și expoziții, vizite de studiu peste hotare, instruiri, etc.). În acest context, Sergiu Harea a spus că instituția camerală depune toate eforturile ca businessul autohton să fie cunoscut atât pe teritoriul țării, cât și peste hotare.

De asemenea, Sergiu Harea, a trecut în revistă toate activitățile realizate de Biroul Executiv pe parcursul anului 2016, și a prezentat succint evenimentele organizate de CCI atât la nivel național, cât și internațional, evenimente care au avut un impact pozitiv asupra mediului de afaceri din țară dar și a instituției camerale. Printre activitățile realizate de Cameră se numără: Expoziția „Fabricat în Moldova” la Iași, România, care a fost organizată în premieră de CCI a R. Moldova și a adunat peste 70 de întreprinderi autohtone; concursurile naționale „Marca comercială a anului”; „Premiul pentru realizări în domeniul calității”; concursul pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de Aur” etc., au fost organizate vizite de studiu peste hotare (Austria, Germania ș.a).

În cadrul întrevederii, președintele a prezentat și direcțiile prioritare de activitate a Camerei pentru anul 2017, raportul financiar al CCI pentru anul 2015, taxa de înscriere și cotizația de membru precum și bugetul Camerei de Comerț și Industrie pentru anul 2017.

Eleonora Graur, președintele raionului Rezina a apreciat eforturile făcute de întreg sistemul cameral, specificând că activitatea instituției se reflectă pozitiv asupra mediului de afaceri din țară.

Agenții economici au apreciat și ei activitatea Camerei, venind cu propuneri și adresând întrebări referitor la problemele cu care se confruntă la instituțiile la care activează.

La finalul întrevederii, președintele CCI a felicitat agenții economici cu frumoasele sărbători de iarnă și i-a invitat la Expoziția Națională „Fabricat în Moldova”, care se va desfășura în luna februarie 2017.

Imagini de la întrevedere

Distribuie acest articol: